Dotari Saloane Prin Startup Nation 2018
Dotari Saloane Prin Startup Nation 2018
Programul StartUp Nation a fost creat pentru a oferi firmelor noi posibilitatea de a obtine fonduri neramburasbile de la stat pentru investitii. Astfel, un salon de infrumusetare nou infiintat poate reduce din povara financiara daca depune o cerere de finantare pentru echipamente dotari saloane si mobilier.
Proiectul ofera celor care se califica finantari de pana la 200.000 de lei (ceea ce reprezinta in jur de 44.000 de euro). Chiar daca suma nu este fenomenala, este de ajuns pentru a incepe sa achizitionezi mobilier salon coafor si ceva echipamente importante.
Cine se califica pentru Startup Nation?
Conform programului, firma trebuie sa aiba forma de organizare SRL-D, SRL, sau societate cooperativa, trebuie sa fi fost infiintata dupa 30.012017, cand a intrat in vigoare OUG 10, si nu trebuie sa aiba datorii la bugetul de stat sau local.
In momentul in care depui prima cerere de retragere de fonduri, trebuie sa ai deja un cod CAEN autorizat ONRC si actionarul sau actionarii nu trebuie sa mai fi participat intr-o firma similara. De asemenea, proiectul pe care il depui, trebuie sa ajute la creearea a cel putin unui loc nou de munca, care trebuie sustinut activ pentru o perioada de cel putin 2 ani dupa ce proiectul a fost implementat.
Pentru cei care doresc sa aplice pentru deschiderea unui salon de infrumusetare, firma trebuie sa aiba codul CAEN 9602 – Coafura si alte servicii de înfrumusetare, cod care este acceptat de programul Startup Nation.
Ce poti sa faci cu banii primiti?
Pe langa lista cu dotari saloane (elemente cum sunt scafa coafor si scaun coafor) proiectul trebuie sa faca referire si la chiria spatiului unde va fi salonul si forta de munca necesara (personalul angajat). De fapt, cheltuielile cu spatiul detin o cota foarte importanta, si chiar daca proiectul nu acopera constructii noi, antreprenorii au doua optiuni:
- decontarea cheltuielilor cu chiria pentru cel mult 12 luni;
- achiziția unui spatiu de lucru unde sa instalezi tot ce tine de mobilier salon de infrumusetare (in limita bugetului disponibil).
Totusi, daca nu planuiesti sa aduci banii pentru dotari saloane din alta parte, cel mai bine este sa optezi pentru varianta cu decontarea cheltuielilor pentru chirie.
E important sa stii ca salonul trebuie compartimentat astfel incat sa respecte prevederile cuprinse în Ordinul nr.1336/2007, emis de Ministerul Sănătății Publice, privind aprobarea normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală. Altfel, e posibil ca proiectul tau sa fie respins sau sa existe probleme dupa implementare.
In termen de echipamente, in limita bugetului disponibil (dupa ce calculezi factorul spatiu si forta de munca) proiectul iti permite o gama larga de produse necesare desfasurarii activitatii. Astfel, poti achizitiona o unitate de spalare (sau mai multe, in functie de necesitati), scaune coafor, scafe, mobilier coafor pentru diverse activitati, si chiar echipamente mai avansate cum ar fi:
- aparat cavitatie
- aparat ultrasunete
- aparat de epilare definitiva
- aparat microdermabraziune
- aparat radiofrecventa
- aparat oxigen hiperbaric
Daca vrei sa te extinzi cu mai multe servicii deodata, este important sa te asiguri ca te incadrezi in bugetul maxim (44.000 de euro).
In acest caz, e important sa pornesti cu un set the aparate pentru servicii care sunt cerute in zona ta si mai apoi sa te dezvolti pe alte nise de servicii, pe masura ce afacerea incepe sa mearga. De exemplu, un aparat epilare definitva cu laser poate fi foarte util din prima runda pentru ca din ce in ce mai multi clienti isi doresc sa scape de corvoada parului corporal nedorit.
In concluzie, proiectul nu este dificil de facut si poti gasi sfaturi foarte utile online; totusi e bine sa ai un plan fezabil in minte si sa pornesti cu ideea unei afaceri care sa se dezvolte de la sine.
Te asteptam la numarul de telefon +4076 2697 223, pe site-ul nostru sau pe pagina noastra de Facebook.
Dotari Saloane Prin Startup Nation 2018